Gravstensdesign

Granitsorter

Edurus tillverkar endast gravstenar i granit eftersom det är det mest välbeprövade naturstensmaterialet för gravstenar och håller över lång tid.

I priset för gravsten ingår valfri granitsort från Edurus utbud. Du har även möjlighet att välja en annan bearbetning av gravstenens yta från exemplet som vi presenterar i vår katalog. Genom att bearbeta stenens yta på olika sätt kan samma granitsort få väldigt olika utseenden.


Text och bearbetningar

När du valt modell och granitsort för din gravsten är det dags att bestämma vilken textbearbetning och teckensnitt du vill ha. I priset för gravsten ingår all text på gravstenens framsida så länge det är med Edurus egna teckensnitt. Priset påverkas inte heller av vilken typ av text eller dekorbearbetning du väljer.

Det går bra att välja ett annat typsnitt eller att exempelvis lägga till en namnteckning till en extra kostnad. Tilläggskostnaden varierar beroende på underlaget du skickar till oss.


Våra dekorer

För att göra gravstenen mer personlig kan det vara fint att smycka den med en eller flera dekorer. I priset för gravsten ingår fritt antal dekorer från Edurus utbud. Vi har många vackra dekorer att välja bland men om du vill ha ett eget motiv på gravstenen kan vi rita av det. För egen dekor tillkommer en avgift.


Tillbehör

För att göra gravsten än mer vacker väljer många att dekorera den med ett vackert tillval. Exempelvis kan en blomlist höja helheten eller varför inte göra gravstenen än mer personlig med ett porslinsfoto av den saknade.