Religion och traditioner

Trosinriktning och kultur återspeglas i våra ritualer kring våra käras bortgång. Oavsett om gravmarkören ska vara anspråkslös och enkelt utformad eller om graven ska utsmyckas med komplexa monument finns Edurus till hjälp. Vi erbjuder ett brett utbud från enkel liggande natursten, klassisk rak eller mjukt formad sten, till muslimsk gravsten och skulpterade kors.

Bland Edurus utbud av dekorer finns religiösa och icke-religiösa symboler och motiv som kan passa gravstenen. För en muslimsk gravsten finns vackra kalligrafier med verser och texter ur Koranen att välja bland. Vi har kors i olika utföranden, änglar och hjärtan men även växter, djur- och naturmotiv. Möjligheten finns även att skapa en dekor utifrån en egen bild, skiss eller fotografi.

Vi är lyhörda och anpassar design och layout efter önskemål och så långt det är möjligt i samråd med alla inblandade. Kanske har du en egen idé på hur gravstenen ska se ut eller möjligtvis en egen natursten som du önskar gravera text på? Kontakta oss för rådgivning så hjälper vi dig.