Gravstensmodeller

Natursten

Minnesmärken av natursten har genom tiderna använts för att markera en gravplats eller en viktig händelse i nära på alla kulturer. Naturstensbrott finns att finna världen över och det är inte konstigt att vi dras till detta material som är så variationsrikt, vackert och som brukats och bevarats i årtusenden.


Religion och traditioner

Trosinriktning och kultur återspeglas i våra ritualer kring våra käras bortgång. Oavsett om gravmarkören ska vara anspråkslös och enkelt utformad eller om graven ska utsmyckas med komplexa monument finns Edurus till hjälp. Vi erbjuder ett brett utbud från enkel liggande natursten, klassisk rak eller mjukt formad sten, till muslimsk gravsten och skulpterade kors.


Gravsten för barn

Edurus har formgett två gravstenar för barn, båda med teddybjörnar, i siluett och som dekor. På kyrkogårdarna är oftast dessa gravplatser planerade för mindre stenar därför kan även ett liggande hjärta vara ett vackert alternativ eller så kan någon av våra andra gravstenar anpassas i storlek efter behov.


Gravsten hjärta och ängel

Våra duktiga stenkonstnärer bemästrar ett hantverk i världsklass, deras förmåga att skapa tredimensionella skulpturer korrekt och i rätt proportioner genom att titta på ett fotografi är exceptionellt. Gravstenar med skulpterade änglar har därmed kommit att bli något av vår expertis