Gravsten hjärta och ängel

Våra duktiga stenkonstnärer bemästrar ett hantverk i världsklass, deras förmåga att skapa tredimensionella skulpturer korrekt och i rätt proportioner genom att titta på ett fotografi är exceptionellt. Gravstenar med skulpterade änglar har därmed kommit att bli något av vår expertis

Ängeln som beskyddare, vägledare och budbärare skänker tröst och är en kär favorit bland våra gravstenar. Bland Edurus modeller finner du en stående gravsten ängel och en sittande ängel som håller om en hjärtformad gravsten. Kanske har du en egen idé på hur gravstenen ska se ut eller möjligtvis en egen natursten som du önskar gravera text på? Kontakta oss för rådgivning så hjälper vi dig.

Edurus gravsten ängel med hjärta modell E082 i mörkgrå granit.

I Edurus sortiment finner du ett rikt symbolutbud bland gravstensmodellerna. Hjärtat är troligtvis vår tids mest allmänt erkända och igenkända symbol för kärlek och omtanke. En gravsten i form av ett hjärta kan vara mjukt slipad eller mindre bearbetad för ett mer rustikt intryck. Vår populära stående gravsten hjärta som omslutes av två skulpterade händer, finns att tillgå i två olika storlekar, i valfri granitsort från vårt utbud.

”Den första stenen jag designade för Edurus var en vidareutveckling av en väldigt enkel sten som redan fanns i sortimentet. Stenen bestod då av ett hjärta med mycket enkla händer som höll i hjärtat.   

Jag fick möjlighet att resa runt till stenhuggerierna och bevittnade den otroliga yrkesskickligheten hos konstnärerna och stenhuggarna som arbetade för Edurus. Som utbildad illustratör tyckte jag att stenen kunde tas ett steg längre.  

Jag föreslog att gravstenen skulle utvecklas till en ny version med helt skulpterade verklighetstrogna händer. Med min systers händer som förebild tog jag fram en ny version av stenen som fortfarande är en av våra bäst säljande modeller.” 

/Kristina Larsson, gravstensdesigner på Edurus

Edurus gravsten hjärta med händer modell E005 i indisk röd granit.

En gravsten i form av ett hjärta kan vara mjukt slipad eller mindre bearbetad för ett mer rustikt intryck. För att se hela vårt utbud av hjärtformade gravstenar klicka här

Oregelbunden gravsten med hjärtformat dekormotiv och intarsia

Alla våra hjärtformade gravstenar går att få i valfri granitsort från vårt utbud, det är också fint att smycka en gravsten med ett hjärtformat dekormotiv. För att se hela vårt kostnadsfria dekorutbud klicka på länken här.

Kanske har du en egen idé på hur gravstenen ska se ut? Skicka oss dina inspirationsbilder eller kontakta oss för rådgivning så hjälper vi dig.