LEVERANS OCH MONTERING I HELA SVERIGE — ALLTID KOSTNADSFRI SKISS, RÅDGIVNING OCH PRISFÖRSLAG

Edurus gravstenar

Klicka på bilderna för utförligare information och möjlighet att få en personligt utformad ritning.
Det är gratis, förbinder dig inte till köp och du kan alltid ändra i designen senare.

DESIGNA GRAVSTEN

Väljer du en gravsten från Edurus är vi med dig hela vägen från idé till montering. Vår strävan är att kontakten rörande din beställning ska vara enkel, trygg och professionell.

Edurus har ett brett sortiment av vackra gravstenar att välja bland. Klicka på en produkt för priskalkyl samt möjlighet att få ett gratis offert- och ritningsförslag.

Erfarenhet och vägledning

Att välja en gravsten är ett stort beslut då den ska representera personen som du har förlorat. Valmöjligheterna är många och frågorna hopar sig lätt. Vilka gravstensleverantörer är prisvärda och seriösa, hur kommer slutresultatet att se ut? Väljer du en gravsten från Edurus är vi med dig hela vägen från idé till montering. Med över 20 års erfarenhet av att designa gravstenar har Edurus levererat och monterat över 35000 gravstenar runt om i landet. Vår strävan är att kontakten rörande din beställning ska vara enkel, trygg och professionell.

Kvalitet och pris

De flesta gravstenar tillverkas av särskilt utvalda stensorter för att hålla under lång tid. Alla Edurus gravstenar är tillverkade av natursten, främst granit då det är det mest välbeprövade materialet och behåller sitt utseende över tid. En svensk sten är inte per automatik mer hållbar än en utländsk granitsort av hög kvalitet. Edurus köper råmaterialet på internationella stenmarknader och väljer noggrant ut det material som är bäst lämpat för vårt svenska klimat.

Priset på gravsten från Edurus är detsamma oavsett val av stensort från vårt sortiment. Om du vill läsa mer om de olika granitsorterna och hur man kan förändra utseendet på stenen med olika bearbetningsmetoder kan du klicka här.

Sortiment och specialdesign

Edurus har ett stort sortiment av vackra gravstenar att välja bland. I vårt utbud hittar du både liggande och stående gravstenar, stora och små gravstenar, breda och smala. Du kan välja en enkel design eller avancerad skulpturhuggning, kvadratisk eller hjärtformad gravsten.

Vi har gedigen erfarenhet av att skapa, leverera och montera specialdesignade gravstenar. Våra skickliga stenhuggare kan frambringa en helt unik minnesplats till dig för att hedra ett liv som varit och en själ som är. För dig som har en egen idé om hur en gravsten ska utformas erbjuder vi kostnadsfri rådgivning och ett ritningsförslag baserat på dina önskemål.

Layout och utformning

Det är personligt hur du väljer att uttrycka dig på gravstenen. Det vanligaste är att följa en traditionell uppställning av namn och datum samt några valda minnesord, citat eller religiösa texter. Om gravplatsen och stenen är ämnad för mer än en person behöver man tänka på att lämna utrymme för framtida namn och välja formuleringar som passar för mer än en person. Väljer du från Edurus utbud av typsnitt och dekorer ingår text och motiv på stenens framsida i priset för stenen.

En stensort kan se väldigt olika ut beroende på hur mycket man bearbetat materialet, det går att kombinera olika slipningsgrader och tekniker för att skapa vackra effekter. Edurus bildarkiv med alla våra tidigare producerade gravstenar finns till hands för att lättare vägleda och hjälpa till vid frågor eller funderingar kring vad som är lämpligt för just dina önskemål.

Beställningsprocessen

När du sänder in dina önskemål till oss, antingen via formulär på vår hemsida eller i samråd med våra kundrådgivare per mejl eller telefon, upprättar vi ett ärende för en gratis offert och ritning. Vi erbjuder upp till fem kostnadsfria ritningsförslag så du har alltid möjlighet att ändra och justera stenens utseende tills du är helt nöjd.

Offerten förbinder ej till köp förrän orderbekräftelsen är signerad och godkänd av både gravrättsinnehavare och kyrkogårdsförvaltningen. Mer information om beställningsprocessen finns att läsa här.

Leveranstid och montering

Leveranstiden varierar beroende på hur du valt att utforma stenen. Montering beräknas ske inom 4-6 veckor efter produktionsstart om du valt en sten i samma design som vårt katalogutbud. Skräddarsydd eller specialdesignad sten monteras inom 12-16 veckor.  Gravstenen monteras i enlighet med Centrala gravvårdskommitténs framtagna riktlinjer för säker montering. För mer information om leverans och montering klicka här.

Montering av en gravsten sker alltid med hänsyn till rådande markförhållanden. Faktorer som kan påverka monteringen är exempelvis snö och tjäle eller att en kista nyligen gravsatts på platsen. Vi informerar dig i samband med din beställning vilka förutsättningar som gäller baserat på de upplysningar vi fått från dig och kyrkogårdsförvaltningen.

Betalning och garanti

Edurus sänder dig en faktura i samband med produktionsstart. Fakturan kan märkas med dödsboets namn för att underlätta utbetalningar med dödsboets medel. Vi tillämpar en betaltid på 30 dagar men har även möjlighet att erbjuda avbetalningsplan i den händelse det finns behov för detta. Gravstenen ska vara fullt betalad innan den monteras på gravplatsen.

Edurus Trygghetsgaranti ger dig 25 års garanti på gravstenen förutsatt att den inte utsätts för yttre åverkan. För mer information om leveransvillkor och garanti läs mer här.