Ritning och offert

På Edurus erbjuder vi kostnadsfri rådgivning via telefon och mejlkontakt, vårt uppdrag sträcker sig genom beställningsprocessen från idé till monterad gravsten. 

Vi börjar med att hitta en design och utformning av gravstenen utifrån dina personliga önskemål. Ibland behöver gravstenen anpassas till lokala riktlinjer på kyrkogården beträffande mått och utseende, därför är det bra att först ta kontakt med personal på kyrkogården, kyrkogårdsförvaltningen eller kontrollera det gravbrev som gravrättsinnehavaren mottagit i samband med att gravplatsen utsågs. 

Val av gravsten

För att sammanställa ett första utkast till en konstruktionsritning med tillhörande prisförslag behöver vi information om vad du är intresserad av. Det börjar oftast med att man utgår från någon av våra katalogstenar, men du har även möjlighet att få en helt skräddarsydd gravsten utifrån en egen bild du hittat eller skiss du skapat då all tillverkning sker per beställning.

Vi kan uppvisa bildexempel på våra tidigare producerade gravstenar för att det ska bli lättare att visualisera ett resultat, alternativt hänvisa till gravstenar vi installerat på kyrkogårdar i närområdet som du kan titta på. Förutsatt att vi monterat en liknande gravsten på kyrkogård i närheten.

Möjlighet att ändra design

När du skickar in en offertförfrågan via vårt beställningsformulär återkommer vi inom 2-5 arbetsdagar med vårt förslag. Ritningen är en svartvit konstruktionsritning där alla de val du gjort för gravstenen preciseras. Det finns möjlighet att ändra och justera designen, text och layout tills du känner dig nöjd, vi erbjuder upp till fem kostnadsfria ritningar och de förbinder ej till köp.

Vad ingår

Förutom ritningen och gravstenens design presenterar vi även alla kostnader. Priset på en gravsten baseras bland annat på granitåtgång och hur avancerad modell det rör sig om. Vi har rabatterat många av stenarna i vårt utbud för att kunna erbjuda vackra stenar av hög kvalitet till bra pris. Skulpterade gravstenar såsom hjärtat med händerna och våra ängelstenar kan därför stiga kraftigt i pris om du exempelvis önskar göra förändringar till annan storlek.

Väljer du en gravsten från Edurus sortiment ingår:

Övriga tillval för gravstenen som medför extra kostnader:

  • Egen dekor från inskickad förlaga
  • Intarsia dekor
  • Eget teckensnitt från inskickad förlaga
  • Namnteckning
  • Text i andra alfabet än latinska
  • Porslinsfoto och fotoblästring
  • Marmorduva, marmorängel, bronssparvar
  • Vas och lykta i granit
  • Blomlist, planteringssockel, gravram

*Gäller stensort från Edurus standardsortiment, ej material som erbjuds i den nordiska kollektionen.

Vad tillkommer

Det tillkommer alltid en frakt- och monteringskostnad som kan variera i landet bland annat på grund av olika monteringsmetoder. 

Om det finns en befintlig gravsten på gravplatsen som ska tas bort eller flyttas av Edurus vid monteringen är det viktigt att informera oss vid beställning så att kostnaderna för detta kan beräknas till din offert. Detsamma gäller om kyrkogården ligger otillgängligt utanför fastlandet, då det ibland kan tillkomma extra kostnader för frakt. Vid bortforsling tas stenen till destruktion.

Vid fler än 5 ritningar tillkommer en administrativ avgift för nya designförslag.

Det totala priset på din offert inkluderar alla de val du gjort för gravstenen.

Priset i offerten är inklusive moms.