Om Edurus

En resa till Kina 1999 blev starten på det som idag är Edurus. Jag fick upp ögonen för sten som skapande material, imponerades av den yrkesskicklighet jag mötte och började med gravstenar med en vision att kunna leverera kvalitet till bra priser i en gammal bransch.

Några år senare tog jag över Fonus gravstensindustrier med en med Fonus gemensam vision om att leverera hög kvalitet till ett pris kunderna har råd med. Kombinationen av hög kvalitet och pris ihop med att vi kan skräddarsy gravstenen efter unika önskemål är nog det som lett till att vi idag är stolta över att ha levererat fler än 50.000 gravstenar till nöjda kunder. Troligen finns det på just din kyrkogård många stenar från Edurus. Tack vare våra stora volymer, duktiga kundrådgivare och effektiv produktion kan vi oftast erbjuda bäst kvalitet, värde och pris till våra kunder. Det är också därför vi inte bara är huvudleverantör till det välkända Fonus utan även officiell samarbetspartner till SBF, Sveriges Begravningsbyråers Förbund och många mindre byråer.

Skräddarsydda unika stenar och stenkonst är något Edurus är unikt bra på. Jag ser vårt arbete med att bevara minnen delvis som en konst. Till oss kan du komma med en bild, ett föremål eller bara en idé. Tillsammans skapar vi en unik minnessten. För mig är konsten en viktig del i vårt arbete. Idag gör vi också gravstenar till alla religioner och etniska grupper och har stor erfarenhet av världens alla religiösa symboler, utformning och design av stenar och alla sorters text och språk.

Vi är passionerade för att arbeta med naturmaterial och jobbar aktivt för att bevara vårt kulturarv. Idag tillverkas våra gravstenar i Malung på Malung Stenfabrik i Dalarna, visst arbete görs på vår  enhet i Litauen samt i Chongwu, Kina. I Malung arbetar vi med att återskapa en hantverkstradition och förmågor som tyvärr till största delen glömts bort i Sverige. I Malungs Stenfabrik tillverkar vi Edurus Nordiska kollektion med sten från stenbrott i Norden. Det närmaste ligger bara sex mil från fabriken.

Chongwu-provinsen har varit centrum för stenhuggning i rakt nedstigande led sedan 1300-talet och förvaltar ett unikt kulturarv. Många av våra medarbetare kommer från stenhuggarsläkter med 1000 års tradition. Deras hantverksskicklighet att skapa konst i sten efter förlagor i bilder och skisser är exceptionell och saknar idag motstycke i Sverige.

Varje gravsten är ett minne av en anhörig och jag är ödmjuk inför den uppgiften. Vi vet hur viktigt det är att allt blir rätt och värnar om att göra vårt yttersta med ett varmt, ärligt och kunnigt bemötande. Vi har lyckats fler än 50.000 gånger och jag hoppas vi får även ditt förtroende.

Kontakta oss så hjälper vi dig med processen att ta fram en vacker gravsten garanterat till Sveriges högsta kvalitet och (faktiskt) oftast bästa pris.

Marcus Skinnar, grundare av Edurus.