Om Edurus

En resa till Kina 1999 blev starten på det som idag är Edurus. Jag fick upp ögonen för sten som skapande material, imponerades av den yrkesskicklighet jag mötte och började med gravstenar med en vision att kunna leverera kvalitet till bra priser i en gammal bransch.

Några år senare tog jag över Fonus gravstensindustrier och startade fabrik i Kina, Estland och Malung. Idag monterar vi ca. 5000 gravstenar över hela Sverige per år. Tack vare våra stora volymer, duktiga kundrådgivare och effektiv produktion kan vi erbjuda både bättre kvalitet, värde och pris för våra kunder. Det är också därför vi inte bara är huvudleverantör till det välkända Fonus utan även officiell samarbetspartner till SBF, Sveriges Begravningsbyråers Förbund.

Vi köper råmaterialet på de internationella stenmarknaderna och väljer noggrant ut det material som är bäst lämpat för det svenska klimatet. I vår fabrik i Xiamen i Kina, där det finns en 700-årig tradition av att skapa vackra hantverk i sten, arbetar våra stenhuggare och konstnärer med att skapa unika gravstenar till Edurus kunder. I vårt familjeföretag arbetar även vår personal i Stockholm och Malung med att hjälpa våra kunder från första samtalet till dess att stenen är monterad. 

Marcus Skinnar, CEO Edurus AB

Varje gravsten är ett minne av en anhörig och jag är ödmjuk inför den uppgiften. Vi vet hur viktigt det är att allt blir rätt och värnar om att göra vårt yttersta med ett varmt, ärligt och kunnigt bemötande. Kontakta oss så hjälper vi dig med processen att ta fram en vacker gravsten garanterat till Sveriges högsta kvalitet och (faktiskt) oftast bästa pris.

Du är alltid välkommen att kontakta oss och du når oss på såväl telefon som e-post.