Text och bearbetningar

I priset för gravstenen ingår all text på gravstenens framsida oavsett textmängd så länge det är med Edurus egna teckensnitt. Du kan även välja fri textbearbetning från vårt utbud.

Vad ingår

Nedan presenteras Edurus egna teckensnitt som är kostnadsfria, text oavsett antal tecken ingår i priset för stenen så länge den är placerad på stenens framsida. Längre ner presenteras även Edurus kostnadsfria bearbetningar av text och dekor, andra färger kan finnas att tillgå till en extra kostnad. Klicka på bilderna för mer information om för- och nackdelar i förhållande till stensort och slipningsgrad av sten.

Personligt anpassad text

Det går också bra att välja ett annat typsnitt, lägga till en namnteckning eller skriva text med tecken från andra alfabet än det latinska till en extra kostnad.

Om teckensnittet finns i Word räcker det att vi vet dess namn alternativt skickar du oss texten skriven i Word och sparad som PDF då kan vi importera filen utan att texten förändras när filen öppnas. Vi kan även använda en handskriven eller kopierad text så länge den är tydlig, då ritas varje tecken för sig till ritprogrammet.

 • Teckensnitt 1

  Ser lite annorlunda ut som upphöjd text, bokstäverna blir fetare och siffrorna blir mjukare

  Klassiskt rakt teckensnitt med serrifer
 • Teckensnitt 2

  Klassiskt rakt teckensnitt utan serrifer
 • Teckensnitt 3

  Ej lämpligt för text i endast versaler

  Stilerat kursivt teckensnitt
 • Teckensnitt 4

  Blir fetare när den är upphöjd

  Klassiskt kursivt teckensnitt med serrifer
 • Teckensnitt 5

  Ej valbart vid upphöjd bearbetning, lämpar sig ej för text i endast versaler

  Handstilat kursivt teckensnitt

Textbearbetningar

Klicka på en bearbetning nedan för mer information*