Priser & rådgivning

Vad kostar en gravsten?

Edurus har ett brett sortiment för att kunna erbjuda gravstenar för alla plånböcker. Vare sig priset har mindre betydelse eller om du söker en billig gravsten är vi säkra på att vårt utbud, kvalitet och kompetens är bland det bästa du kan finna på marknaden.

Fem tips när du jämför priser på gravstenar

 1. Betalar du per tecken som ska graveras och är det olika pris om det är en målad eller exempelvis förgylld text?
  Hos Edurus ingår all gravyr på stenens framsida så länge det är med Edurus egna teckensnitt och dekorer. Priset är detsamma oavsett bearbetning av text (ex. upphöjd, försänkt målad/förgylld).
 2. Är priset beroende på om stenen är polerad eller huggen och skiljer sig priset beroende på val av material/stensort?
  Hos Edurus ingår valfri bearbetning av stenens yta och priset är detsamma oavsett granitsort från Edurus standardutbud.
 3. Tillkommer det någon administrationsavgift?
  Hos Edurus ingår kostnadsfri rådgivning genom hela beställningsprocessen och upp till fem fria designförslag. I Edurus uppdrag ingår även ansökan om tillstånd för montering hos kyrkogårdsförvaltningen.
 4. Kontrollera om det ingår frakt- och monteringskostnad?
  I din offert från Edurus redovisas leverans- och monteringskostnad, denna fastställs när vi vet vilken kyrkogård det gäller. Faktorer som påverkar priset är storlek på stenen samt om kyrkogården kräver en särskild monteringsmetod eller om deras egen personal monterar stenen och därefter debiterar oss eller kund separat. Vi har i övrigt fast monteringskostnad till hela landet.
 5. Tänk på att en stor avancerad gravsten med skräddarsydda lösningar som ramar och skulpturer kräver precision och erfarenhet.
  Hos Edurus samarbetar kundrådgivare, designers, stenkonstnärer och monteringspersonal tillsammans med dig som slutkund för att hela beställningsprocessen ska bli trygg och säker. Och som ledande gravstensleverantör till de största begravningsbyråerna i landet har vi den kapacitet och erfarenhet som krävs för att skapa unika lösningar till låga priser.

Hos Edurus finns inga dolda avgifter. Gravstenens pris, eventuella tillbehör, frakt och montering presenteras i totalpriset på din offert. Rådgivning och hjälp kring designen är alltid kostnadsfri och den ritning vi tar fram i vår första kontakt är gratis och förbinder ej till att köpa gravsten.

Vi delar in våra gravstenar i tre kategorier. En enkel modell blir en prisvärd och billig gravsten, ju mer arbete stenen behöver desto mer kostar gravstenen. Att designa en gravsten efter en egen idé behöver därmed inte bli en alltför kostsam historia om modellen i sig inte är så avancerad. Edurus tummar aldrig på kvalitén, alla gravstenar oavsett pris tillverkas i granitsorter av högsta kvalitet. Innan en gravsten packas för leverans går den igenom vår hårda kvalitetskontroll, allt för att säkerställa ett vackert och hållbart minnesmärke på gravplatsen.

Liggande gravsten från Edurus, modell E001 i mörkgrå granit med intarsiadekor.
Gravsten E001, enkel modell

Enkel modell, från 8900 kr

Våra billigaste gravstenar är rektangulära, men därmed inte simpla. I priset för stenen ingår nämligen alltid valfri bearbetning av stenens yta varpå man kan skapa kontraster och variationer i stenens utseende. Du kan också välja att dekorera stenen med någon av Edurus kostnadsfria dekormotiv. Fina gravstenar i hög kvalitet ska finnas tillgängliga för alla och en stilren, enkel sten är tidlös. Less is more som det brukar heta.

Stående hjärtformad gravsten från Edurus, modell E070 i rödflammig granit.
Gravsten E070, normal modell

Normal modell, från 11900 kr

Kan ha mjuka följsamma linjer, kantiga, rundade, symmetriska, eller asymmetriska former. Majoriteten av Edurus gravstenar befinner sig inom denna kategori. Kontakta oss om du vill veta mer eller är intresserad av att beställa en gravsten i denna kategori.

Avancerad modell, från 13400 kr

Är som det låter lite mer av en utmaning. Det kan röra sig om nivåskillnader, skulpterade delar eller att stenen är indelad i olika partier. Vi har rabatterat många av de avancerade modellerna i vårt standardutbud för att kunna erbjuda vackra, fina gravstenar och speciella kreationer till humana priser.

Edurus prissystem

Vi har tagit fram ett enkelt prissystem för att underlätta processen att beställa gravsten. Klicka på en gravstensmodell från vårt sortiment så får du direkt veta vad en gravsten kostar och vad som ingår i priset*. Du hittar allt från billiga gravstenar till lite dyrare modeller, alla mycket prisvärda.

Frakt- och monteringskostnad läggs på separat för varje gravsten. Det här beror bland annat på att kyrkogårdarna runt om i landet har olika regler för hur monteringen ska gå till. Offerten kan specificeras när vi vet vilken kyrkogård det gäller samt vilken typ av grav det rör sig om (urna eller kista).

Väljer du från Edurus sortiment och utbud ingår alltid:

 • Valfri granitsort och ytbehandling
 • All text på stenens framsida i valfritt teckensnitt och bearbetning
 • Dekorer oavsett antal i valfri bearbetning

Vid tillval och tillbehör tillkommer extra kostnad:

 • Granitsorter utöver standardutbud
 • Tecken utöver latinska alfabetet, andra teckensnitt eller namnteckning
 • Dekorer från egen förlaga, intarsia eller skulpturhuggen dekor
 • Tillbehör såsom foton, ramar, lyktor och dekorationer

*Vi erbjuder alltid fem kostnadsfria ritningsförslag, därefter tillkommer en administrativ avgift till offerten om 500 kr/nytt ritningsförslag.

Köpa gravsten på avbetalning

När man väljer ut en gravplats som får prydas med en gravsten ser de ekonomiska förutsättningarna olika ut. I de fall det inte finns medel i dödsboet lyfts ibland frågan om det är möjligt att köpa en gravsten på avbetalning.  

I samarbete med Svea Bank AB kan du välja om stenen ska betalas direkt med bank- eller kortbetalning, 14 dagars faktura eller ansöka om avbetalning upp till 36 månader.  
 
När gravstenen blivit godkänd av beställare, gravrättsinnehavare och kyrkogårdsförvaltningen och du mottagit din orderbekräftelse skickar vi ut din faktura med 30 dagars betaltid. Vill du istället välja betalningsmetod hos Svea Bank AB skickar vi dig en länk via mejl till Sveas Checkout med upplysningar om hur betalning går till.  
 
När du lämnar dina personuppgifter samt godkänner Sveas allmänna villkor sker först en kreditprövning, därefter får du välja betalningsmetod. 

Delbetalning via Svea Bank

Genom vårt samarbete med Svea Bank AB kan du teckna ett kontokreditavtal med möjlighet att delbetala ditt köp. För att få delbetala gravstenen får du ej inneha betalningsanmärkningar, du måste vara över 18 år samt folkbokförd i Sverige. 
 
Efter en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig. Kredittiden upp till 36 månader väljer du själv utifrån vad som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet, när som helst innan förfallodag. Har du några frågor kring betalvillkoren kan du ringa Sveas kundtjänst på telefon 08 – 514 931 13 för mer information.  

Delbetalningsexempel:

Löptid 3 mån: 0% ränta, startavgift 95 kr, aviavgift 29 kr/mån.
Löptid 6 mån: 0% ränta, startavgift 195 kr, avi 29 kr/mån.
Löptid 12 mån: 0% ränta, startavgift 295 kr, avi 29 kr/mån.
Löptid 24 mån: 9,95% räntesats, startavgift 295 kr, avi 29 kr/mån.

Allmänna villkor   
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)  

I den händelse du ej blir godkänd i kreditprövningen så går det att göra direkt- eller kortbetalning, alternativt kontakta oss på Edurus så ser vi över vad vi kan erbjuda för annan betallösning.