Muslimsk gravsten

Vi hjälper dig med en gravstensbeställning av en muslimsk gravsten, från första skiss till montering.

Edurus tillverkar muslimska gravstenar med leverans och montering över hela Sverige. Kontakta oss för en gratis offert och personligt utformad ritning. Vi har ett brett urval av katalogstenar men tillverkar även skräddarsydda produkter och avancerade skulpturer.

Oavsett om du söker en enkel sten med traditionella arabiska inskriptioner eller en mer detaljerad design med islamska mönster och symboler, finns vi här för att utifrån dina önskemål skapa en gravsten som hedrar din älskade på ett meningsfullt och respektfullt sätt.

Muslims gravsten, modell E079
E079
Muslims gravsten, modell e009
E009
Muslims gravsten E076
E076

Vilken text har man på muslimsk gravsten?

Det är individuellt hur man väljer att designa en gravsten. Men det vanligaste är att följa en traditionell uppställning av namn, datum eller årtal samt några valda minnesord, citat eller religiösa texter. All text på stenens framsida ingår i priset så länge du väljer ett teckensnitt från Edurus sortiment.

Går det att få utländsk text på gravstenen?

För text med andra tecken än latinska alfabetet (ex. arabiska) tillkommer en extra kostnad om 1200 kr till offerten. Sänd oss en förlaga, till exempel en bild eller text skriven i Word (spara som PDF så ändras inte typsnittet) så använder vi det som underlag vid framtagningen av gravstensritningen.

Vad ingår i priset för muslimsk gravsten?

Du kan välja bland Edurus nio granitsorter, teckensnitt och bearbetningar utan att det påverkar priset på stenen. Vi erbjuder även valfritt antal dekorer från Edurus kostnadsfria sortiment till framsidan av stenen. I vårt religiösa dekorutbud finner du bland annat vackra kalligrafier med verser från Koranen som du kan smycka stenen med.

Dekor IS01
Dekor IS01
Dekor IS07
Dekor IS07
Dekor IS06
Dekor IS06
Dekor IS010
Dekor IS010
Dekor IS02
Dekor IS02
Dekor IS08b
Dekor IS08b
Dekor ED-0151
Dekor ED-0151
Dekor IS03
Dekor IS03
Dekor IS09
Dekor IS09
Dekor ED-0159
Dekor ED-0159

Vad finns det för tillbehör och tillval?

Muslimska gravstenar i Sverige kan se mycket olika ut, traditionellt har de varit präglade av enkelhet och renhet i designen. Vi är lyhörda för individuella önskemål och har ett brett utbud av tillval och tillbehör som pryder stenen och gravplatsen på ett smakfullt vis. Vi skräddarsyr ramar och lister som kan omgärda gravplatsen. I vårt utbud av tillbehör finner du även änglar, duvor och fotografier ex. porslinsfoto eller fotoblästring som går att utföra på svart granit.

Muslims gravsten, modell E006 med extra djup sockel
E006 med extra djup sockel
Skräddarsydd muslimsk gravsten, modell E053 med gravram
Skräddarsydd E053 med gravram
Sten med foto - porslin eller laser
Fotoalternativ – porslin eller laser

Hur gör man och hur lång tid tar det?

  1. Kontakta oss med information om hur du vill utforma gravstenen, det kan antingen vara via telefon, mejl eller formuläret du finner när du valt en modell du tycker om i vårt utbud på hemsidan.
  2. Vi skapar en offert och designförslag som du får ta ställning till, det kostar inget och förbinder ej till köp. Vill du ändra på något kontaktar du oss så justerar vi efter önskemål.
  3. Om du känner dig nöjd och vill gå vidare med beställning signeras ordern av köpare och gravrättsinnehavare, detta kan ske skriftligen eller med Bank ID.
  4. Edurus kontaktar därefter kyrkogårdsförvaltningen och ansöker om tillstånd att montera stenen. Vid deras godkännande startar tillverkningen och fakturan genereras (30 dagars betaltid).
  5. Leveranstiden är 4–6 veckor om du valt en sten i samma granitsort och bearbetning som stenen i vårt katalogexempel. För skräddarsydda stenar, exempelvis annat material eller med måttanpassade tillbehör i granit, är leveranstiden 12–16 veckor.

Hur monteras stenen?

Vid jordbegravning behöver man vänta ca. 6–12 månader innan gravstenen kan monteras. Detta beror på att marken först måste bli stabil, annars finns det risk att stenen börjar luta. Edurus monterar och levererar gravstenar i hela landet, lokala avvikelser kan förekomma. Montering sker alltid enligt Centrala Gravvårdskommitténs riktlinjer för säker montering. I enlighet med muslimsk tradition och tro är det vanligt att gravstenen på en muslimsk gravplats placeras med huvudet riktat mot Mecka.

Läs om Edurus garanti och leveransvillkor via länken här.