Beställningsprocessen

Vi på Edurus finns till hands genom hela beställningsprocessen från idé till montering. Vi handhar de praktiska delarna så som kontakt med kyrkogårdsförvaltningen, men framför allt strävar vi alltid efter att kontakten rörande din beställning ska vara enkel, trygg och professionell. Du kan välja mellan följande alternativ.

1. Standardutförande

Välj en sten från Edurus katalogsortiment, vi skapar en ritning med personligt anpassad text till den valda stenmodellen, i samma färg och teckensnitt som på bildexemplet.

2. Anpassad design

Utgår från en sten från Edurus katalogsortiment men du väljer fritt från vårt utbud gällande stenmaterial, teckensnitt, dekorer, ramar och tillbehör. Vi skapar en ritning och offert anpassad efter särskilda önskemål även beträffande mått.

3. Skräddarsydd gravsten

För dig som söker något annat än det vi har att erbjuda i vårt sortiment finns möjligheten att skapa en egendesignad sten. Det kan vara en gravsten du sett på en kyrkogård, på en bild eller varför inte efter en egen idé som du skissat fram. Våra duktiga designers använder dina idéer som underlag i framtagningen av en specialutformad gravsten.

4. Renovering och textkomplettering

Om du vill renovera eller förnya en befintlig sten finns också möjligheten att anlita Edurus. Vi har lång erfarenhet av att återskapa och ta fram ny text med ett likvärdigt utseende som vid nytillverkningen av gravstenen.


När du sänder in dina önskemål till oss, antingen via våra beställningsformulär eller i kontakt med våra kundrådgivare per mejl eller telefon, upprättar vi ett ärende för en kostnadsfri offert och ritning. Offerten förbinder ej till köp förrän orderbekräftelsen är signerad och godkänd av både gravrättsinnehavare och kyrkogårdsförvaltningen. Mer information finns att läsa här