Så här går det till att välja och designa en gravsten

Edurus har ett brett sortiment av vackra gravstenar i olika modeller, granitsorter och stenbearbetningar. Vi levererar till hela Sverige och alla våra stenar har 25 års trygghetsgaranti.

Vår rekommendation är att börja titta igenom vårt utbud av gravstenar. För dig som vill läsa på mer om de olika granitsorterna och bearbetningsmetoderna kan du göra det här.

Om du inte hittar en gravsten i vårt katalogutbud som stämmer överens med det du vill ha, finns det möjlighet att designa en skräddarsydd gravsten utifrån dina önskemål. Då skickar du dina kontaktuppgifter till oss med en enkel beskrivning och bild på önskad sten. Klicka här för kontaktformulär.

Så här går beställningsprocessen till steg för steg:

  1. Du börjar med att välja gravstensmodell utifrån vårt sortiment av liggande och stående gravstenar.
  2. Du kan fritt välja granitsort, ytbehandling, teckensnitt, text, dekor och eventuella tillval.
  3. När du klickat på ”Jag vill ha ett kostnadsfritt förslag” skapas ditt ärende. Vi återkommer till dig inom 2-5 arbetsdagar.
  4. Om du vill beställa gravstenen skickar du in en signerad orderbekräftelse. Vi kontaktar kyrkogårdsförvaltningen för godkännande innan vi påbörjar tillverkningen.
  5. Du får din faktura i samband med produktiosstart, leveranstiden beräknas till ca. 10-12 veckor. Tiden för montering kan komma att påverkas av väderlek och tidpunkt för gravsättning.

Edurus erbjuder 5 kostnadsfria ritningsförslag.

Ibland blir det rätt direkt och ibland blir förslaget starten på en dialog. Hos oss har du alltid kontakt med en personlig rådgivare som finns med dig hela vägen från idé till montering av stenen på gravplatsen.

Vi finns här för dig!