Köpa gravsten Malung

Beställ gravsten enkelt här på hemsidan och få stenen levererad till Malung. Behöver du hjälp med rådgivning och frågor? Kontakta oss.

Bläddra i vår katalog. Gravstenarna vi visar här är endast exempel för att ge inspiration och underlätta ditt val. Alla stenar går att få i princip i vilken form ni än önskar. ​​

Vi erbjuder även textkompletteringar, renoveringar och rengöringar i Malung med omnejd.

Edurus erbjuder också ett stort utbud av dekor- och motivsortiment för gravstenar. I vår verkstad utför vi även textkompletteringar på befintliga stenar, renoveringar, rengöringar och liknande för dig i Malung med omnejd. 

Skräddarsydda gravstenar Malung

Du kanske har sett en gravsten på en bild eller har ritat en skiss på hur du vill att den sten du köper ska se ut. Edurus hjälper dig att omsätta din design till en produktionsritning. Du väljer själv hur text, dekor, stenens form och bearbetning ska se ut. Stående gravstenar går att få med eller utan sockel. Vi har ett mycket stort dekor- och motivsortiment och vi ritar även upp nya personliga dekorer i de fall man har ett speciellt önskemål. Vi har också ett stort antal gravstens tillbehör som man kan köpa för att smycka stenen med som duvor, sparvar, porslinsfoton, blomvaser och lyktor. 

Vi hjälper dig hela vägen

Följ tre enkla steg och du skapar den finaste gravstenen till den du håller kär. Vi tar informationen du gett oss och designar en vacker sten. Du får en ritning och ett prisförslag från oss – helt utan kostnad. Du kan i lugn och ro bestämma dig för stenen eller kontakta oss för justeringar så den blir precis som du vill ha den!

När du väl fått ditt prisförslag och beställt stenen så kontrollerar vi med Kyrkogårdsförvaltningen så att stenen är godkänd för montering på kyrkogården och därefter tillverkar vi stenen. Edurus levererar och monterar till Malung och över hela Sverige.

8 viktiga saker du bör tänka på innan du beställer en gravsten: 

  1. Gravstenar uppförs vanligtvis bara vid val av en kist eller urngrav.
  2. Innan du sätter upp en ny gravsten krävs ett tillstånd från kyrkogårdsförvaltningen men vi på Edurus hjälper dig med hela processen från val av sten, ritning, ansökan till montering.
  3. De flesta begravningsplatser är indelade i olika gravkvarter. Vanligtvis finns det specifika regler för varje enskilt gravkvarter gällande gravstenens utformning och stil.
  4. En god idé kan vara att besöka det utvalda gravkvarteret innan du börjar titta på utbudet av gravstenar. På så sätt kan du skapa dig en uppfattning om vilken typ av gravsten som borde vara lämplig i kyrkogårdsförvaltningens ögon.
  5. Ska stenen vara stående eller liggande? Med eller utan sockel? 
  6. Förutom namn samt födelse- och dödsdatum är det också vanligt att anhöriga låter gravera in en hälsning på gravstenen. Evigt älskad och vila i frid är två av många omtyckta hälsningar.
  7. Under tiden mellan begravning och montering av gravsten kan det vara en god idé att markera graven med en enklare gravmarkör. Gravstenen uppförs ofta som tidigast 6-12 månader efter gravsättningen, på grund av att marken behöver ”sätta sig” innan stenen monteras.
  8. Ska stenen vara med eller utan fundament? Ett fundament ger framförallt ett extra säkert resultat som gör att gravstenen kommer att stå stadigt och säkert.

Kontakta oss för rådgivning och beställning

Det kan vara bra att läsa igenom våra köpråd innan du bestämmer dig. Ladda gärna ner våra broschyrer för mer inspiration. Har du några frågor om oss eller funderar du på att beställa en skräddarsydd gravsten? Välkommen att kontakta oss för konsultation, inspiration och beställning av gravsten.

Liggande eller stående gravsten Malung?

Det första man ska bestämma är vilket grundutförande man önskar. Ska stenen vara liggande eller stående? Du behöver i det här steget bara välja formen, eftersom granitsort, typsnitt och allt annat kan justeras senare.

Givetvis kan ni även designa en helt egen sten om ni vill, men i stort sett alla gravstenar utgår från någon av våra grundmodeller.

De flesta begravningsplatser är indelade i olika kvarter. Ofta finns det regler som gäller för varje kvarter gällande gravstenens utformning, eftersom Kyrkogårdsförvaltningen vill skapa en enhetlig känsla i varje gravkvarter.

Bor du i Malung besök gärna kvarteret vid graven innan du börjar titta på utbudet av gravstenar. På så sätt kan du skapa dig en uppfattning om vad som borde vara en passande modell. Om man ska beakta fördelarna och nackdelarna med en stående respektive liggande sten så utsätts en stående inte för samma slitage med hänsyn till väder och vind och syns bättre vintertid. Finns redan många namn ingraverade på en stående gravsten kan man komplettera gravplatsen med en liggande gravsten.

Symboler och dekorer 

Vi har ett hundratal standardsymboler att välja bland till er sten. Ni kan även välja fler av dessa dekorer till stenen helt kostnadsfritt. Önskar ni en egen design på dekoren så går det givetvis att ordna, dessutom kan vi även ta fram en unik symbol från en teckning eller foto/bild, mot ett mindre pristillägg.

Vi kan också tillverka ett porslinsfoto som fästs på stenen alternativt om ni har valt en svart polerad sten, så kan vi göra en fotoblästring.

Våra dekorer

Vad kostar en gravsten?

Gravstenens pris beror helt på era önskemål och framför allt om ni önskar en helt egen design eller hittar en ”katalog-sten” som ni gillar där grunddesignen redan är framtagen, det är det vanligaste alternativet som också blir billigare. Och även om man väljer en grunddesign från katalogen, så finns det många anpassningar man kan göra för att ändå få en helt unik sten, helt enligt de önskemål man har. 

Leverans och montering till Malung

Edurus som är marknadsledande inom gravstenar i Sverige. Vi levererar och monterar gravstenar till Malung och över hela landet, vi har lång och gedigen erfarenhet efter att ha tillverkat långt över 30 000 gravstenar.